چطوری مزرعه زعفران رو آبیاری کنیم؟

ساخت وبلاگ

مراحل آبیاری زعفران

آبیاری اول

آبیاری اول(بسارآب) مزرعه از اهمیت بالایی برخوردار است به نحوی که با عدم دقت در زمان و کیفیت این آبیاری، میزان محصول به شدت تغییر می‌کند. این آبیاری باید در فاصله ۱۰ تا ۱۵ مهر‌ماه انجام شود، نه زودتر و نه دیرتر، و باید ذکر کنیم که این آبیاری قبل از سله‌شکنی زمین صورت می‌گیرد.

این آبیاری به منظور بیدار کردن زعفران انجام می‌شود و با آبیاری به موقع ابتدا گل‌ زعفران از زمین خارج شده و سپس رشد سبزینه‌ای اتفاق می‌افتد و دراین صورت کلاله‌ها و انرژی گیاه صرف گل‌دهی می‌شود.

این آبیاری باید سنگین و عمیق باشد چراکه پیاز زعفران در فاصله ۲۰ تا ۲۵ سانتی متری از سطح زمین قرار دارد. زمین هنگام این آبیاری کاملا خشک است و نباید در آبیاری هیچ‌گونه خصاصتی به خرج دهید. پس حواستان به تاریخ و کیفیت باشد.

آبیاری دوم

این آبیاری (زاج‌آب) بعد ازپایان برداشت گل‌های زعفران (حدودا ۱۵ آبان) یعنی اواخر آبان‌ماه انجام می‌شود. این آبیاری نیز لزوما باید انجام شود ولی نیازی به آبیاری سنگین و عمیق نیست چراکه زمین برخلاف دفعه قبل رطوبت را در خود دارد.

مقدار این آبیاری به میزان یک سوم آبیاری اول توصیه می‌شود.

آبیاری مزرعه زعفران

آبیاری سوم

برخلاف دو آبیاری قبلی لزومی بر انجام این آبیاری وجود ندارد. وصرفا در مناطقی که باران‌های زمستانه وجود ندارد در اواخر اسفند‌ماه آبیاری مزرعه زعفران را انجام می‌دهند. این اتفاق به ندرت در ایران می‌افتد. این آبیاری یه صورت سطحی انجام می‌شود.

آبیاری چهارم

این آبیاری نیز به ندرت اتفاق می‌افتد و فقط در مناطقی که هیچگونه بارندگی مشاهده نمی‌شود انجام می‌شود. زمان انجام این آبیاری بین ۲۰ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت می‌باشد و قبل از خشک و زرد شدن کامل برگ های پیاز زعفران انجام می‌شود.به همین دلیل است که به این آبیاری زردآب نیز می‌گویند.

این آبیاری نیز مانند دو آبیاری قبلی سطحی و غیر‌عمیق انجام می‌شود.

آبیاری مزرعه زعفران

نکات مهم آبیاری مزرعه زعفران

  1. دمای هوای هنگام آبیاری دارای اهمیت است به نحوی که باید میانگین دمای هوا در ۴۸ساعت اخیر کمتر از ۱۲ درجه سانتی‌گراد باشد.
  2. به هیچ وجه هنگام تابستان مزرعه خودرا آبیاری نکنید. با این کار آفات و بیماری‌هارا به مزرعه زعفران خود دعوت می‌کنید.
  3. آبیاری سوم یا باران در دوره‌ی سوم باید پس از وجین کردن و کود‌دهی زمین اتفاق بیفتد.
  4. موارد گفته شده به‌صورت کلی می‌باشد و می‌توانید با توجه به محل زندگی و کشت خود آن را شخصی‌سازی کرده تا بیشترین بازده را از مزرعه زعفران خود داشته باشید.

جمع بندی

  1. آبیاری اول:  ۱۰ تا ۱۵ مهرماه                              عمیق و سنگین
  2. آبیاری دوم: اواخر آبان‌ماه                                   غیرعمیق
  3. آبیاری سوم: اسفند‌ماه                                      سطحی  و در صورت لزوم
  4. آبیاری چهارم: ۲۰ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت        سطحی و در صورت لزوم
همه چیز در مورد گیاهان...
ما را در سایت همه چیز در مورد گیاهان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سمیه somayeh61 بازدید : 194 تاريخ : يکشنبه 6 تير 1400 ساعت: 16:10